Skladniki:
150 masla
6 jajek
szczypta soli
200 zukru
250 ciemnej czekolady w malych kawalkach
50 g maki
Wykonanie:
Piekarnik nastawic na 200°C. Forme o srednicy 22 cm natluscic.
Zalozyc motylek, Oddzielic bialka od zoltek, bialka ze szczypta soli umiescic w naczyniu miksujacym 6 min/obroty 3.5 ubic.do tego dodac 20 g cukru i 20 sek/ob.3.5.
Motylek wyjac,ubita smietane wlozyc do miski i odstawic.
180 g cukru,zóltka i maslo dac do naczynia miksujacego i 6 min/70°C/ob.4 ubic. dodac make i 10 sek/ob.5 wymieszac. Zalozyc motylek i dodac ubite bialka 15 sek/ob.2.5. Nastepnie wylac do formy i piec 10-15 min 200°C. Ciasto powinno byc zadkie w srodku ale nie koniecznie.Ja trzymalam troche dluzej i bylo rowniez wysmienite.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz