piątek, 27 maja 2016

Sernik z kruszonka



Skladniki:

1)Spód ciasta:

400 g maki
1 pacz. proszku do pieczenia
180 g cukru
2 lyzeczkicukru waniliowego (najlepiej wlasnej produkcji)
180 g sera
1 jajko
1 bialko
70 g oliwyi troche wiecej do natluszczenia dloni

2)Kruszonka:

300 g maki
130 g masla
1 jajko
1 zóltko
230 g cukru
20 g cukru waniliowego

3)Nadzienie serowe:

4 jajka
1000 g sera
160 g cukru
20 g cukru waniliowego
1-2 lyzki startej skórki od cytryny

Wykonanie: 

1) Piekarnik nagrzac 180°C . Głęboką blachę walozyc papierem. Make,proszek do pieczenia,cukier,cukier waniliowyser,jajko,bialko i oliwe ustawic na 1 min /wyrabianie ciasta  zeby bylo ciasto jak na chlebek i z natluszczonymi rekami wylozyc na blasze.

2)Make,maslo,jajko,zóltko,cukier i cukier waniliowy ustawic na 25 sek/wsteczne/ob.4 wyrobic na kruszonke i odstawic. Naczynie miksujace umyc.

3)Umiescic motylek.Bialko ubic  3 min/ob.3.5 i odstawic.Motylek wyjac. Zóltko,ser,cukier,cukier waniliowy i sok cytrynowy ustawic na 30 sek/ob.6. wymieszac. Ubite bialko dodac i za pomoca kopystki 5 sek/ob.6 wymieszac.
Nadzienie wylozyc na spód ciasta posypac kruszonka i piec 50 minut 180°C.

SMACZNEGO!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz