niedziela, 29 maja 2016

Sernik ruski



Składniki:

Ciasto:
200 g Maslo
150 g cukier
350 g maki
30 g Kakao
1 paczka proszku do pieczenia
1 jajko

Piekarnik nagrzać do 180°C, forme średnicy 26 cm wylozyc papierem.
Maslo,cukier,make,Kakao,proszek do pieczenia i jajko wlozyc do pojemnika i ustawic 30 sek/ob.6 wyrobic ciasto i wyjąc. Ciasto gniesc rękoma, 2/3 wylozyc na formę i po bokach a resztę odlozyc.

Nadzienie serowe:
180 g Maslo
200 g cukier
4 jajka
500 g sera homogenizowanego
1 lyzeczka cukru waniliowego
1 budyn waniliowy

Maslo,cukier,jajka,ser,cukier waniliowy i budyn ustawic 40 sek/ob.5 następnie wylać na ciemny spód,resztę ciemnego ciasta rozkruszyć na nadzieniu i piec 60-70 min w temperaturze 180°C. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest upieczone,czy nie za długo się piecze.Zalezy od piekarnika.

SMACZNEGO!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz