Skladniki:
3 jajka
1 lyzka soku z cytryny
150 g cukru
500 g serka Mascarpone
200 g smietany
100 g mocnej kawy espresso i mozna równiez dodac Amaretto do smaku
400 g biszkoptów
Kakao do posypania
Zakladamy motylek. Oddzielamy bialka od żółtek .Bialka z sokiem z cytryny ubijamy 2min/obroty 4 , przelozyc do miski i wstawic do lodówki,
Motylek wyjac. Do naczynia miksujacego dajemy żółtka i cukier 3 min/70C/obroty 4. Wylac do miski i zostawic w lodówce do ostygniecia. Smietane,mascarpone i ostudzone żółtka 20 sek./obroty 4. Nastepnie zalozyc motylek i dodac ubite bialko 10 sek/obroty 2.
Biszkopty zamaczyc w kawie z amaretto i ukladac na blasze jedno przy drugim i polowe kremu polozyc na biszkopty nastepnie powtórzyc czynnosc - zamaczajac biszkopty w kawie i ukladac na kremie i jak poprzednio posmarowac na koniec kremem. Posypujemy kakaem i wstawiamy do lodówki na pare godzin,najlepiej na cala noc.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz